O produkcie
Źródło witaminy D. Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Cechy
+25 % gratis,bez konserwantów,witamina D wspiera odporność,źródło kwasów omega 3Pozostałe informacje
Masa netto: 350 g
280 g + 70 g gratis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Marynowane, krojone filety śledziowe bez skóry w sosie śmietanowym.Składniki
32 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), olej rzepakowy, 8,5 % śmietana, 7,8 % cebula marynowana, 7,8 % ogórki konserwowe, woda, cukier, 3 % jabłko gotowane, jogurt termizowany (odtłuszczone mleko, skrobia), ocet spirytusowy, sól, żółtko jaja, skrobia, mielona gorczyca, kurkuma
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać: skorupiaki, soję i seler.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza produktu w 100 g |
---|
Energia: | 1419 kJ / 343 kcal |
Tłuszcz: | 32,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,5 g |
Węglowodany: | 7,4 g |
w tym cukry: | 6,3 g |
Białko: | 6,3 g |
Sól: | 1,5 g |
Witamina D: | 5,3 µg (106 % DRWS**) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: | 1,6 g/100 g |
Kwasy tłuszczowe EPA i DHA: | 0,4 g/100 g |
Możliwe naturalne odchylenia. | |
**Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać, Skorupiaki: Może zawierać, Jaja: Zawiera, Ryba: Zawiera, Mleko: Zawiera, Gorczyca: Zawiera, Soja: Może zawieraćDodatki
konserwanty: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ | Min. temp. °C | Maks. temp. °C |
---|
Schładzać | 2 | 7 |
Przechowywanie
Należy spożyć do: data na boku opakowania. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Obsługa klienta
Adres producenta
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
PolskaAdres zwrotny
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
PolskaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).