O produkcie
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czekolada mleczna (69 %) w chrupiących kolorowych skorupkach.Składniki
cukier, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, laktoza (mleko), skrobia, tłuszcz palmowy, syrop glukozowy, masło shea, stabilizator (guma arabska), emulgator (lecytyna sojowa), barwniki (E100, E133, E160a, E160e, E162, E170, E172), sól, dekstryna, substancja glazurująca (wosk carnauba), olej z nasion palmowych, aromat, Czekolada mleczna oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać: migdały, orzechy laskowe, orzeszki ziemne.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza / 100 g | Wartość odżywcza / 41 g (%*) |
---|
Wartość energetyczna | 2021 kJ | 829 kJ (10 %) |
Wartość energetyczna | 482 kcal | 197 kcal (10 %) |
Tłuszcz | 19 g | 7.9 g (11 %) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 12 g | 4.9 g (25 %) |
Węglowodany | 70 g | 29 g (11 %) |
w tym cukry | 66 g | 27 g (30 %) |
Białko | 5.2 g | 2.1 g (4 %) |
Sól | 0.17 g | 0.07 g (1 %) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | | |
Ilość porcji w opakowaniu: 2 | | |
Rozmiar porcji: 41 g | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Soja: ZawieraDodatki
Barwniki: Zawiera, Smaki / Aromaty: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Obsługa klienta
Adres producenta
Mars Polska sp. z o.o.,
Kożuszki Parcel 42,
96-500 Sochaczew
0 801 10 63 63Adres zwrotny
Mars Polska sp. z o.o.,
Kożuszki Parcel 42,
96-500 Sochaczew
0 801 10 63 63Telefon/Fax kontaktowy
0 801 10 63 63Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).