O produkcie
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.
Cechy
bez konserwantów,cienkie, delikatne ciasto,leśne grzybyO marce
Marka "Proste Historie" mówi o domu w którym pachnie dobrym jedzeniem. Namawia konsumentów do wspólnego celebrowania przyjemności i wspólnych posiłków. To naturalność, świeżość, proste produkty, to możliwość stworzenia własnego dania ze zdrowych składników.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pierogi z pieczarkami i podgrzybkami. Produkt głęboko mrożony.Składniki
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma, nadzienie: pieczarki (52 %), włoszczyzna (pietruszka, seler, por, marchew), podgrzybek brunatny (10 %), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy, Zawartość nadzienia: 38 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Mogą zawierać mleko i soję.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g | % RWS* w porcji |
---|
Wartość energetyczna | 683 kJ / 164 kcal | 1537 kJ / 554 kcal | 28 % |
Tłuszcz | 2,1 g | 4,7 g | 7 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,9 g | 5 % |
Węglowodany | 29 g | 65 g | 25 % |
w tym cukry | 1,4 g | 3,2 g | 4 % |
Białko | 5,5 g | 12 g | 24 % |
Sól | 0,65 g | 1,5 g | 25 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. | | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler: Zawiera, Mleko: Może zawierać, Soja: Może zawierać, Pszenica: ZawieraDodatki
konserwanty: Nie zawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.Instrukcje dotyczące przygotowania
Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.Obsługa klienta
Adres producenta
Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.plAdres zwrotny
Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.plTelefon/Fax kontaktowy
(+48) 58 582 42 59Adres internetowy
www.iglotex.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).