O produkcie
Cechy
bogate w błonnik pokarmowy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciastka pełnoziarniste 29,1 % przekładane kremem mlecznym 23 %.Składniki
produkty zbożowe 45,3 % [produkty zbożowe pełnoziarniste 29,1 % (płatki owsiane 19,4 %, mąka pszenna pełnoziarnista 9,7 %), mąka pszenna 16,2 %], cukier, oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy, z nasion bawełny, rzepakowy), mleko w proszku pełne 5 %, skrobia kukurydziana, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, difosforan disodowy), melasa, laktoza (z mleka), dekstroza, syrop cukru inwertowanego, sól, aromaty, aromat naturalny, emulgator (lecytyny ze słonecznika)
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Zawiera gluten. Może zawierać orzechy laskowe, sezam oraz z jaja.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza na 100 g |
---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 1989/475 |
Tłuszcz (g) | 22 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 11 |
Węglowodany (g) | 58 |
w tym cukry (g) | 28 |
Błonnik (g) | 6,7 |
Białko (g) | 8,4 |
Sól (g) | 1,0 |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Zawiera, Jaja: Może zawierać, Orzechy laskowe: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Owies: Zawiera, Sezam: Może zawierać, Pszenica: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Pochodzenie
Kraj pochodzenia: Turcja
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Turcji
Obsługa klienta
Adres producenta
Eti Gida Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvari No:3
Eskişehir / TürkiyeAdres importera
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 BAdres zwrotny
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 BUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).