O produkcie
Cechy
specjalne aksamitne nadzienie,bogactwo zamorskich wypraw - kolonialne specjałyO marce
Bałtyk
100 lat tradycjiSkładniki
czekolada (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny (z soi), E 476; aromat), cukier, syrop glukozowy, spirytus 1,6 %, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), żółtko jaja w proszku 1 %, serwatka w proszku z mleka, stabilizator: inwertaza, aromat, Czekolada: masa kakaowa min. 44 %
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy i gluten (z pszenicy).Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 2068 kJ/ 495 kcal |
Tłuszcz | 25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 55 g |
Białko | 3,7 g |
Sól | 0,02 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Migdały: Może zawierać, Orzechy brazylijskie: Może zawierać, Orzechy nerkowca: Może zawierać, Zboża zawierające gluten: Może zawierać, Jaja: Zawiera, Orzechy laskowe: Może zawierać, Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Orzeszki pekan: Może zawierać, Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać, Soja: Zawiera, Orzechy włoskie: Może zawierać, Pszenica: Może zawieraćDodatki
Smaki / Aromaty: Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Obsługa klienta
Adres producenta
Zakłady Przemysłu Cukierniczego „Bałtyk” Sp. z o.o.
ul. Droszyńskiego 8/11
80-381 Gdańsk
Polska
www.zpcbaltyk.com.plAdres zwrotny
Zakłady Przemysłu Cukierniczego „Bałtyk” Sp. z o.o.
ul. Droszyńskiego 8/11
80-381 Gdańsk
Polska
www.zpcbaltyk.com.plAdres internetowy
www.zpcbaltyk.com.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).