O produkcie
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Produkt zawiera alkohol: nieodpowiedni dla dzieci i kobiet w ciąży. Pomimo największych starań związanych z kontrolą jakości wiśnia może zawierać pestkę.Składniki
czekolada (50 %) [cukier, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), tłuszcz kakaowy, emulgatory lecytyny (z soi) i E 476; aromat], cukier, wiśnia w alkoholu (13 %) (wiśnia, alkohol etylowy, woda), syrop glukozowy, alkohol etylowy (1,1 %), koncentrat soku wiśniowego (0,56 %), stabilizator inwertaza, substancja zagęszczająca: agar, aromat, Czekolada masa kakaowa minimum 43 %, Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Wyrób może zawierać mleko, orzeszki arachidowe i inne orzechy, jaja, pszenicę.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza (100 g): |
---|
Wartość energetyczna | 1878 kJ / 427 kcal |
tłuszcz | 21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
węglowodany | 56 g |
w tym cukry | 55 g |
białko | 3 g |
sól | 0,01 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Mleko: Może zawierać, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Mieszko S.A.
Aleje Jerozolimskie 181,
02-222 Warszawa,
Polska
tel/fax: +48 32 796 11 00
www.mieszko.pl,
e-mail: mieszko@mieszko.plAdres zwrotny
Adres do korespondencji:
Mieszko S.A.
ul. Opawska 172,
47-400 Racibórz,
Polska
tel/fax: +48 32 796 11 00
www.mieszko.pl,
e-mail: mieszko@mieszko.plTelefon/Fax kontaktowy
+48 32 796 11 00Adres internetowy
www.mieszko.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).