Składniki
czekolada (50 %) [cukier, miazga kakaowa, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), tłuszcz kakaowy, emulgatory lecytyny (z soi) i E 476; aromat], nadzienie truskawkowe (19 %) [cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier truskawkowy (14 %), substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, E 331; aromat naturalny, koncentrat soku z czarnej marchwi, substancja zgęszczająca: pektyna], tłuszcz roślinny (palmowy, shea), cukier, serwatka w proszku (z mleka), maślanka w proszku (z mleka), śmietanka w proszku (z mleka) (1,4 %), emulgator: lecytyny (z soi), aromat, Czekolada masa kakaowa minimum 43 %, Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, jaja, pszenicę.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza (100 g): |
---|
energia | 2142 kJ / 514 kcal |
tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
węglowodany | 50 g |
w tym cukry | 50 g |
białko | 4,7 g |
sól | 0,12 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Obsługa klienta
Adres producenta
Mieszko S.A.
Aleje Jerozolimskie 181
02-222 Warszawa,
Polska
tel./fax: +48 32 796 11 00
www.mieszko.pl,
e-mail: mieszko@mieszko.plAdres zwrotny
Adres do korespondencji:
Mieszko S.A.
ul. Opawska 172,
47-400 Racibórz,
Polska
tel./fax: +48 32 796 11 00
www.mieszko.pl,
e-mail: mieszko@mieszko.plTelefon/Fax kontaktowy
+48 32 796 11 00Adres internetowy
www.mieszko.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).