O produkcie
Dużo dobra w każdej łyżeczce
Witaminy i składniki mineralne dla odporności. Cynk, Żelazo, Witaminy A i C wspierające prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
Starannie wyselekcjonowane zboża
Pełnowartościowy posiłek bez glutenu
Żelazo dla prawidłowego rozwoju funkcji poznawczych. Jedna porcja dostarcza ponad 50 % dziennego zapotrzebowania dziecka na żelazo
1 porcja = 25 g kaszki + 160 ml mleka nastepnego NAN OPTIPRO 2
Dla zdrowia dziecka ważna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
Ciemne drobiny w kaszce pochodzą z ryżu.
Cechy
bez dodatku cukru*,bez mleka,witaminy i składniki mineralne,żelazo dla rozwoju poznawczego,Bifidus BL kultury bakterii,* zawiera naturalnie występujące cukryPozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A. Vevey, Szwajcaria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kaszka ryżowa bezmleczna Mango.Składniki
mąka ryżowa 96,3 % (w tym hydrolizowana), płatki mango 2,4 % (mango, skrobia), oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), składniki mineralne (węglan wapnia, fumaran żelaza (II), siarczan cynku, jodek potasu), witaminy (C, E, niacyna, B1, A, B6, kwas foliowy, D), kultury bakterii Bifidobacterium lactis, naturalny aromat
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g kaszki | Wartość odżywcza 1 porcja** |
---|
Wartość energetyczna | 1623 kJ | 857 kJ |
Wartość energetyczna | 383 kcal | 203 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 5,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,5 g |
Węglowodany | 84 g | 34,3 g |
w tym cukry | 3 g | 14 g |
Błonnik | 2,6 g | 0,7 g |
Białko | 7,0 g | 3,8 g |
Sól | 0,05 g | 0,11 g |
Witaminy | | |
Witamina A | 310 µg | 167,9 µg (42 % ZDS*) |
Witamina D | 10 µg | 5,2 µg |
Witamina E | 5,2 mg | 4,1 mg |
Witamina C | 75 mg | 36 mg (144 % ZDS*) |
Tiamina (wit. B1) | 0,7 mg | 0,3 mg |
Niacyna | 7 mg | 2,7 mg |
Witamina B6 | 0,25 mg | 0,14 mg |
Kwas foliowy | 60 µg | 34,4 µg |
Składniki mineralne | | |
Sód | 20 g | 43,72 g |
Wapń | 140 mg | 151,2 mg |
Żelazo | 8,5 mg | 3,42 mg (57 % ZDS*) |
Cynk | 1,2 mg | 1,1 mg (28 % ZDS*) |
Jod | 60 µg | 36,5 µg |
*ZDS - zalecane dzienne spożycie | | |
** 1 porcja = 25 g kaszki + 160 ml mleka następnego NAN OPTIPRO 2 | | |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera, Mleko: Nie zawieraDolna granica wieku
Zalecana 6 miesiąc/miesiące/miesięcyPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Sposób przygotowania
Zanim przystąpisz do przyrządzania posiłku, umyj ręce. Upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać, są idealnie czyste. Przygotuj odpowiednią ilość mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu.
1. Odmierz odpowiednią ilość mleka (160 ml), którego używacie i wlej do miseczki dziecka. Temperatura wody nie może być wyższa niż 40°C.
2. Dodaj 25 g (ok. 4-5 łyżek stołowych) kaszki. Używaj czystej i suchej łyżki.
3. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakarm dziecko czystą łyżeczką.
Sposób podawania
Kaszkę Nestlé powinno się podawać łyżeczką. Dziecko może otrzymywać 1 lub, po konsultacji z lekarzem, 2 posiłki z kaszki, w zależności od wieku, jako uzupełnienie innego pożywienia.
Nie przechowuj resztek posiłku. Po każdym użyciu zamknij szczelnie torebkę i przechowuj w chłodnym i suchym miejscu. Zużyj nie później niż 3 tygodnie po otwarciu torebki. Nieprawidłowe przygotowanie i przechowywanie może zaszkodzić Twojemu dziecku. Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania.
Ze względu na indywidualne tempo rozwoju Twojego dziecka skonsultuj z lekarzem moment wprowadzania kaszki oraz innych produktów do diety dziecka. Podawanie pokarmów mlecznych, najlepiej karmienie piersią, powinno być kontynuowane tak długo, jak to jest możliwe.Obsługa klienta
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 WarszawaAdres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 WarszawaUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).