O produkcie
Cechy
nowa receptura,mniej cukru,nie zawiera konserwantów,ulubione polskie smaki,20% soku,na bazie naturalnej wody mineralnejO marce
Hellena
Kusi smakiem
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Napój owocowy, niegazowany o smaku jabłkowo-truskawkowo-malinowym. Zawiera cukier i substancje słodzące. Pasteryzowany.Składniki
woda mineralna (77%), soki owocowe otrzymane z zagęszczonych soków: jabłkowy (19%), truskawkowy (0,5%), malinowy (0,5%), cukier (D) i/lub syrop glukozowo-fruktozowy (G)*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, koncentrat z czarnej marchwi, stabilizatory: guma arabska, estry glicerolu i żywicy roślinnej, substancje słodzące: sukraloza, cyklaminian sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, * D, G zależnie od zastosowanych surowców (patrz nadruk przy oznaczeniu daty), Zawartość soków owocowych minimum 20%
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 ml napoju: |
---|
wartość energetyczna | 84 kJ / 20 kcal |
węglowodany | 4,7 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Zawiera znikome ilości tłuszczu, w tym kwasów tłuszczowych nasyconych oraz białka i soli. | |
Zdrowie i styl życia
Dodatki
konserwanty: Nie zawiera, Substancje słodzące: ZawieraPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym miejscu. Chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Soki: jabłkowy, truskawkowy i malinowy mogą spowodować powstanie osadu.Obsługa klienta
Adres producenta
Colian sp. z o.o.,
ul. Zdrojowa 1
62-860 Opatówek,
Poland
www.colian.com,
www.hellena.plAdres zwrotny
Colian sp. z o.o.,
ul. Zdrojowa 1
62-860 Opatówek,
Poland
www.colian.com,
www.hellena.plAdres internetowy
www.colian.com
www.hellena.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).