Składniki
czekolada (50%) [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi) i E 476; aromat], nadzienie truskawkowe (19%) [cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, przecier truskawkowy (14%), substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, E 331; aromat naturalny, koncentrat soku z czarnej marchwi, substancja zagęszczająca: pektyna], tłuszcz roślinny (palmowy, shea), cukier, serwatka w proszku (z mleka), maślanka w proszku (z mleka), śmietanka w proszku (z mleka) (1,4%), emulgator: lecytyny (z soi), aromat, Czekolada - masa kakaowa minimum 43%, Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Informacje o alergenach
Inne informacje o alergenach
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, jaja, pszenicę.Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza 100 g |
---|
energia | 2142 kJ |
energia | 514 kcal |
tłuszcz w tym | 31 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
węglowodany w tym | 50 g |
- cukry | 50 g |
białko | 4,7 g |
sól | 0,12 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja: Może zawierać, Mleko: Zawiera, Orzechy: Może zawierać, Orzeszki ziemne: Może zawierać, Soja: Zawiera, Pszenica: Może zawieraćPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Obsługa klienta
Adres producenta
Mieszko S.A.
Aleje Jerozolimskie 181,
02-222 Warszawa,
Polska
tel. / fax: +48 32 796 11 00
www.mieszko.pl
e-mail: mieszko@mieszko.plAdres zwrotny
Mieszko S.A.
Aleje Jerozolimskie 181,
02-222 Warszawa,
Polska
tel. / fax: +48 32 796 11 00
www.mieszko.pl
e-mail: mieszko@mieszko.plTelefon/Fax kontaktowy
+48 32 796 11 00Adres internetowy
www.mieszko.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).