Pełną parą naprzód
Do wytworzenia granulek kawy Classic użyto wyłącznie ziaren kawy i pary wodnej, a para wodna pochodzi ze spalania odpadów z procesu produkcji kawy w naszej fabryce, dzięki czemu udało nam się zmniejszyć emisję dwutlenku węgla o połowę w ciągu ostatnich dziesięciu lat. Ciesz się Nescafé Classic wiedząc, że przy jej produkcji zmniejszamy emisję dwutlenku węgla.
Unikalny proces palenia ziaren
Bogaty smak i wyrazisty aromat
Nescafé Classic to:
- Niepowtarzalny, bogaty smak i wyrazisty aromat
- Zaawansowana technologia palenia ziaren kawy oddzielnie zapewnia pełniejszy smak i aromat
- Stworzona w 100% z ziaren kawy pochodzących ze zrównoważonych upraw
- Idealna do podawania na ciepło i na zimno
- Dostępna w słoikach 200 g, 100 g, 50 g, torbie 75 g oraz saszetkach 2 g
Cechy
unikalny proces palenia ziaren,bogaty smak i wyrazisty aromatO marce
Nescafé - najlepsze chwile Twojego poranka!Nescafé to ulubiona kawa Polaków. Od ponad 75 lat towarzyszy milionom ludzi na całym świecie o każdej porze dnia.
Kawa Nescafé zdobyła Mount Everest, poleciała na Księżyc z misją Apollo 11 i zrewolucjonizowała sposób picia kawy.
Pierwsze puszki kawy Nescafé pojawiły się w sklepach 1 kwietnia 1938 roku. To nie był prima aprilisowy żart tylko - jak się okazało - prawdziwa rewolucja.
Nic dziwnego, że już kilka lat później (jeszcze w czasie drugiej wojny światowej) porcje kawy Nescafé znalazły się wśród racji żywnościowych amerykańskich żołnierzy, co przyczyniło się wkrótce potem do wypromowania marki Nescafé zarówno w Stanach Zjednoczonych i w Europie.
Wszystkich urzekał prosty sposób parzenia „nowej” kawy - wystarczyło zalać filiżankę lub kubek wrzątkiem i... gotowe.
Przez ponad 75 lat marka Nescafé zmieniała się, rozwijała i wprowadziła wiele nowych doskonałych produktów, ale jedno pozostało niezmienne do dziś – bogaty smak i wyrazisty aromat!
Pozostałe informacje
Pakowano w atmosferze ochronnej.Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.