Strona używa plików cookie. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapisywanie plików cookie na urządzeniu (dysku) użytkownika w zależności od konfiguracji przeglądarki. czytaj więcej
(SKŁADNIKI):MLEKO pasteryzowane o ustalonej zawartości tłuszczu, uzyskane z surowego MLEKAkrowiego odpowidajaćego wymaganiom jakie powinno spełniać MLEKO surowe przeznaczone do wytwarzania produktów MLECZNYch zawarte w aktualnych przepisach prawnych w tym zakresie . (kraj pochodzenia):Polska (producent/importer):Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kosowie Lackim ul. Parkowa 2 08-330 Kosów Lacki
O produkcie
Ser dojrzewający, uzyskany z mleka krowiego poprzez wydzielenie z niego skoagulowanychbiałek pod wpływem enzymu, kultur bakteryjnych i ogrzewania. Odwodniona masa serowa po uformowaniu, sprasowaniiu, nasoleniu i odpowiednim dojrzewaniu daje produkt o charakterystycznym smaku i zapachu, oczkowaniu, właściwej plastyczności i wysokiej wartości odżywczej. Ze względu na zawartość tłuszczu produkowany jest jako pełnotłusty lub light .
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ
Min. temp. °C
Maks. temp. °C
Przechowywać w temperaturze
1
8
Przechowywanie
Magazyn suchy, przewiewny, czysty, wolny od pleśni i obcych zapachów.
Przygotowanie i stosowanie
W zależności od upodobań konsumenta , ser można spożyć bezpośrednio lub jako dodatekdo przygotowania zapiekanek, sosów, zup i itp..
Uwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).
KOSZTY DOSTAWY w Bielsku-Białej 2023r w zależności od wartości zamówienia
KOSZTY DOSTAWY:
wartość zamówienia do 300zł - 15zł koszt transportu; wartość zamówienia od 300zł do 500zł - 10zł koszt transportu; wartość zamówienia powyżej 500zł - gratis