O produkcie
Snack – Przysmak Świętokrzyski to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek WSP „Społem”. Produkt ten znany jest i ceniony nie tylko w Polsce ale i na świecie. Ta pyszna przekąska do samodzielnego przygotowania doskonale sprawdza się na przyjęciach rodzinnych oraz podczas spotkań w gronie przyjaciół. Produkt powstaje na bazie wyselekcjonowanych gatunków mąki, bez dodatku przypraw i aromatów, dzięki czemu każdy może przyrządzić go według własnego pomysłu. Snack – Przysmak Świętokrzyski w trakcie smażenia zwiększa swoją objętość nawet do 5 razy, dlatego z jednej paczki można uzyskać objętościowo aż do 10 l gotowego wyrobu. Jesteśmy w stanie wyprodukować dowolną formę pod specjalne zamówienia.
Cechy
Doskonały przysmak na przyjęcia i imprezy,Przekąska inna niż wszystkie,Z wyselekcjonowanych gatunków mąki pszennej,Szybki i łatwy sposób przygotowania,Wysoka wydajność i korzystna cena,Uprawniony do oznaczania znakiem jakości QO marce
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” to polska firma o 100-letnim doświadczeniu. Dzięki ciężkiej pracy i zaangażowaniu najlepszych specjalistów, udało nam się zbudować mocną markę, która cieszy się zaufaniem konsumentów oraz partnerów biznesowych w kraju i za granicą.Pozostałe informacje
Certyfikat PCBC Q
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Snack - pellet pszenny ekstrudowany do smażenia.Składniki
mąka pszenna, woda, sól, substancja spulchniająca: węglany sodu
Wartości odżywcze
| w 100 g pelletu (przed smażeniem) | w 100 g Snacku usmażonego (w oleju rzepakowym) |
---|
Energia | 1470 / 347 kJ / kcal | 1998 / 478 kJ / kcal |
Tłuszcz: | 1,2 g | 25,0 g |
- w tym kwasy nasycone: | 0,3 g | 1,9 g |
Węglowodany: | 72,0 g | 54,0 g |
- w tym cukry: | 2,9 g | 2,1 g |
Białko: | 10,0 g | 7,7 g |
Sól: | 2,4 g | 1,8 g |
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Pszenica: ZawieraDodatki
MSG (Glutamate): Free From, Additives: Free From, Yeast: Free From, Genetically Modified Ingredients: Free From, Artificial Colours: Free From, Artificial Sweeteners: Free From, Artificial Flavours: Free From, Artificial Preservatives: Free From, Flavour Enhancers: Free From, Preservatives: Free From, Colours: Free From, Sweeteners: Free From, Antioxidants: Free From, Added MSG: Free From, Fragrances: Free From, Quinine: Free From, Taurine: Free From, Added Water: Contains, Phytosterols: Free From, Glucose or Glucose-Fructose Syrup: Free FromPrzechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ |
---|
Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywanie
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w pomieszczeniach suchych i przewiewnych.
Przygotowanie i stosowanie
Instrukcje dotyczące przygotowania
Smażyć w głębokim tłuszczu
Od temperatury otoczenia
Do smażenia przygotować naczynie (garnek lub głęboką patelnię) i rozgrzać w nim olej (do temperatury ok. 180°C). Temperaturę najlepiej sprawdzić wrzucając do oleju kilka sztuk produktu - będzie odpowiednia jeśli w przeciągu kilku sekund Snack zwiększy swoją objętość i uzyska złocisty kolor. Po osiągnięciu właściwej temperatury na gorący olej wsypać niewielką ilość produktu, smażyć ok. 5-10 sekund. W czasie smażenia należy zwrócić uwagę aby produkt całkowicie zanurzył się w oleju.Obsługa klienta
Adres producenta
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem"
ul. Mielczarskiego 93-95,
25-726 Kielce,
Polska
tel.: +48 41 347 98 00,
fax: +48 41 345 02 35
Export: tel./fax: +48 41 345 62 91,
tel. +48 41 347 98 91
www.wspspolem.com.plAdres zwrotny
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem"
ul. Mielczarskiego 93-95,
25-726 Kielce,
Polska
tel.: +48 41 347 98 00,
fax: +48 41 345 02 35
Export: tel./fax: +48 41 345 62 91,
tel. +48 41 347 98 91
www.wspspolem.com.plTelefon/Fax kontaktowy
+48 41 347 98 00
+48 41 345 62 91
+48 41 347 98 91Adres internetowy
www.wspspolem.com.pl
www.majonez.plUwagi do informacji produktowych
Wobec zmieniających się składów produktów żywnościowych, przed spożyciem produktu wskazanym jest zapoznanie się z wszelkimi informacjami produktowymi znajdującymi się na opakowaniu produktu lub na załączonej do niego etykiecie (dotyczy to zwłaszcza alergenów i składników powodujących reakcje nietolerancji).